Inschrijven voor Van & Vuur Kids en Van & Vuur D'r Sjpasseberg

Van & Vuur D'r Sjpasseberg, al decennia het feest voor alle sjpassebergers op carnavalszaterdag. Om het nog grootser te vieren is er vanaf dit jaar een Van & Vuur D'r Sjpasseberg Kids editie. Met optredens van de basisschool, ingeschreven talenten en een open podium. Door onze intensieve samenwerking met Stichting gemeenschapshuis Heksenberg bieden wij alle kinderen gratis Popcorn en Suikerspin.

Wie wordt de eerste winnaar van Van & Vuur Kids? Wie neemt de eerste wisselbeker in ontvangst?

Schrijf je nu in!

Van & Vuur Kids Editie (kindercarnaval) Inschrijven? Klik hier


Van & Vuur D'r Sjpasseberg Inschrijven? Klik hier


Wiel Nuij nieuwe president D'r Heksenbergse Vasteloavends Verein:

Overdracht tijdens ludieke carnavalsmis in St. Gerarduskerk Heksenberg

(Tekst/foto’s: Callie Steijaert)

Toen in 1987 Wiel Nuij als prins-carnaval bij D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein werd uitgeroepen om over Heksenberg de scepter te zwaaien, kon hij toen zeker nog niet bevroeden dat hij anno 2019 het belangrijke ambt van president zou gaan vervullen. Toch is dit het geval geworden omdat, tot aan de traditionele opening van het carnaval seizoen op de “elfde van de elfde”, deze functie nog in handen was van Ton van Schaaik (overigens ook een oud-prins in 2002).                                                             

Na liefst 11 jaar presidentschap besloot Ton van Schaaik om te stoppen als president. Ton heeft dan ook 11 jaar zijn allerbeste beentje voorgezet om het presidentschap de nodige positieve gestalte te geven. Dit is hem dan ook heel goed gelukt, welke hem ook in de directe “Vasteloavends”-regio in volle dank werd afgenomen en toonde Ton zich daardoor een onvervalste presentiele ambassadeur voor alle carnavalisten. Ook was hij vele jaren ook nauw betrokken in de prinsencommissie, welke laatste functie hij overigens zal blijven invullen. 

De overdracht van het presidentschap van Ton van Schaak naar Wiel Nuij vond plaats tijdens de gehouden ludieke carnaval mis in de St.Gerardus-Majellakerk. Zoals bekend openen de carnavalisten van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein al enige jaren het nieuwe carnavalsseizoen met een H.Mis op de traditionele “elfde van de elfde”. Dit nieuwe seizoen onder het aansprekende motto: “Op Sjpasseberg is alles Paletti, mit Glitter en Confetti”.  

De benaming ludiek is terecht te noemen omdat zelfs pastoor Louis Cordewener, bij aanvang van de viering, “getooid” was met een carnavalssteek en kleurrijke shawl. Een echte priester met carnavalsbloed. Bovendien droeg dameskoor Enjoy ook hun carnavalssteentje bij. Zij droegen voor deze gelegenheid hun outfit ook in de carnavalskleuren “road, gael en greun”.

Uiteraard werden er enkele woorden van welkom uitgesproken door pastoor Cordewener, voorzitter Brain Janssen en prins Sàm Smits. Het afscheidswoord van scheidende president Ton van Schaaik toonde uiteraard terechte emotie. “Maar aan alles komt een einde”, gaf hij aan om vervolgens het presidentschap over te dragen aan Wiel Nuij. Voor ex-president Ton van Schaaik klonk vervolgens een verdiend applaus. Nieuwe president Wiel Nuij deed vervolgens het gebed: laat ons bidden, dit voor alle mensen, levende en overleden raadsleden en ordedragers van de “Verein”. 

Dameskoor Enjoy vertolkte onvervalste carnavalsliederen zoals o.m. “In den Hiemel” (Beppie Kraft), “Limburg Leave” (La Bamba) en “Heelesje Wink (Wiel Knipa). Er werd zelfs nog geschunkeld. Prachtig toch. Na de carnaval mis trok het gezelschap naar zaal 2 in het gemeenschapshuis om nog enkele uurtjes in opperbeste stemming de opening van het nieuwe seizoen te vieren. Hier werd nu ex-president zijnde Ton van Schaaik en zijn echtgenote nog verrast met een cadeau en bloemen. 

Deze geste was ook voorbehouden aan schrijver dezer voor zijn 2x11 jaar presentatie van dorpse programma: Van en Vuur d’r Sjpasseberg op 2 maart 2019 jl. Hij ontving een leuke plaquette en bloemen voor zijn echtgenote. Kortom, het was weer een geweldige (ludiek getinte) opening van het carnavalsseizoen 2019-2020

Programma 2020

Ons programma voor 2020. Wij nodigen u allen van harte uit!