Deze website kunt u het beste bekijken met internet explorer


 
D'r Heksenbergse  Vasteloavends Verein 
 
 

 

 
 

 

 
 


Ondanks mindere weersomstandigheden toch leuke kinderoptocht
in Sjpasseberg-(Heksenberg)

 

   
Vorige pagina
 

 


De weersomstandigheden afgelopen zondag 27 februari waren nu niet bepaald gunstig om naar huis toe te schrijven. Met de regelmaat van een tikkend uurwerk vielen er regenbuien, zodat zelfs de thuiswedstrijd van RKVV Heksenberg geen doorgang vond. Maar de regenbuien waren uiteraard ook tot ongenoegen van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”. In hun al een jaar geleden vastgestelde programma seizoen 2010-2011 stond immers gepland de jaarlijkse kinderoptocht. Genoemde kinderoptocht was immers, met het oog op de nadere “dolle dagen”, een voorproef op de komende ultieme “vasteloavends”-viering.

 

Met de nodige argusogen keken de organisatoren dan ook naar de lucht.
Naarmate het tijdstip van opstelling naderde bleek dat de Sjpassebergers, jong en oud, zich door de regenbuien niet uit het veld lieten slaan. Integendeel zelfs, men was in “opperbeste” stemming naar de start Hei-Grindelweg getogen. Toen het sein door de “Verein” op groen werd gezet zette zich, muzikaal ondersteund door Harmonie St. Gerardus  en Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss (wiens vrouwelijk actief lid Nicole Falize een dag eerder in Heerlerheide als nieuwe Geêteprinses was uitgeroepen), een leuke stoet in beweging, een mengelmoes van jong en ouder en o.m. onderverdeeld in basisschool met hun prinsenpaar, peuterspeelzaal eveneens met hun prinsenpaar. Natuurlijk was jeugdprins Sám l (Smits) als laatste van deze goed verlopen kinderoptocht, de

jeugdige doorluchtige hoogheid die, boven op zijn prinsenwagen, trots als een pauw door de straten van Sjpasseberg furore maakte. Kortom, ook de kinderoptocht 2011 was weer van toegevoegde waarde in de  “vasteloavends”-activiteiten van Sjpasseberg.
Aansluitend was er weer het jaarlijkse gezellige en kleurrijke sjpeetsjoppe

in het Sjpashoes.
(Tekst/foto: Callie Steijaert)


 

 

Vorige pagina

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 01-jan-2013 02:54

 

© WebDesign 2010 GN System.  All rights reserved