D'r Heksenbergse  Vasteloavends Verein 
 
 
 

Nieuws

 
 


Roy Huber nieuwe voetbalprins rkvv.Heksenberg

 

   
 

 

 

 

 

Onder presentatie van “oppermoelemeeker” Leo Hamelers heeft voetbalvereniging rkvv. Heksenberg, op meer als daverende wijze, afgelopen vrijdag (6 februari) haar nieuwe (senioren) 30e voetbalprins, begroet. Als vanouds was het in een kleurrijk opgesmukte narrentempel Heksenhome, op het Heksenbergse sportpark, weer een geweldige happening waar hossende, zingende en polonaise lopende (voetbal) carnavallisten zich naar hartenlust wisten uit te leven. Vriend en “vijand” zijn het er over eens dat voetbalvereniging Heksenberg, uitkomende in de vierde klasse KNVB, in de verre omgeving al bekendheid geniet als een vereniging, waar men naast voetbal, een meer als sociale impact aantreft waar het goed toeven is. Dit is, zowel bij de junioren evenals de senioren van toepassing. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze sociale impact ook doorwerkt tijdens de jaarlijkse carnavalsactiviteiten. Zo ook weer afgelopen vrijdag toen het ware feestende (voetbal)-gezicht uitdrukkelijk naar boven kwam. Niet voor niets was het weer een drukte van belang in een geweldige ambiance. Genoemde ambiance kreeg nog meer gestalte dank zij ook de aanwezigheid van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein” met hun Prins Bert l en jeugdprins Timo l en een grote delegatie van Limburgs meest bekende Damesgarde C.V. De Geéte met in hun midden de uiterst charmante en passievolle carnavalistische prinses        Karin l (Mengelers) die helaas binnenkort (op Valentijnsdag 14 februari a.s.) haar zwanenzang zal moeten zingen. Haar schitterend regeringsjaar zit er dan op. Ook kersverse Heksenbergs voetbaljeugdprinses Kelly l en haar groepje C.V. Pingelaers ontbraken niet. Maar ook een delegatie van C.V. MSP ’03 uit Meezenbroek gaven acte de presense.
 

Abdicatie
Hoewel hét hoogtepunt van deze knalavond, muzikaal verzorgd door DJ Mark en diverse gerenommeerde Limburgse topartiesten, de uitroeping van de nieuwe voetbalprins is, werd voorafgaande aan genoemde uitroeping in stijl afscheid genomen van voetbalprins 2008 Wilco Schuurmans. Hij liet weten het jammer te vinden dat hij moest aftreden en zou het best direct weer willen overdoen. Helaas was zijn opvolger onderweg. Voor de abdicatie van Wilco, maar ook hierna voor zijn opvolger, had de organiserende voetbalcommissie, ondanks de fusieproblematiek Roda JC/Fortuna Sittard oud-voetballer en scout Roda JC René Tröst naar Heksenberg weten te halen om de officiële plichtplegingen te verrichten, een taak die hij met verve waarnam.                                                                                                                   

Prins en geen prinses
Met spanning werd vervolgens gewacht op de komst van de nieuwe voetbalprins(es). Door de prinsencommissie was echter weer gekozen voor een prins en geen prinses, want een kolkende narrentempel begroette na de aftelcountdown, tot veler verrassing, Roy Huber als de nieuwe voetbalprins die meteen, door zijn enthousiaste optreden, onder een regen van confetti en de klanken “Jetz geht löss” de goedkeuringsdoop door de voetbal carnavallisten doorstond. Aan René Tröst de eer om de nieuwe prins te tooien met de prinselijke waardigheden, waaronder dus ook een schitterende prinsensteek geschonken door “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”.

                                                                                     

Voetbalprins Roy ll (Huber) is geboren in Hoensbroek en woonachtig in Meezenbroek.
Hij is de zoon van Wiel en Lies Huber van friture Ilona in Meezenbroek. De nieuwe voetbalprins is getrouwd met Sonja en heeft één dochter, genaamd Dalicia.

Roy is met voetballen begonnen bij voormalige voetbalvereniging RKSNE (thans NEC’92). Vervolgens heeft hij bij verschillende andere clubs gespeeld en is later met Willie Berends meegekomen van de Kakertse Boys naar Heksenberg. Hij is nu 10 jaar lid van Heksenberg en is de oudste speler van het eerste elftal en gaat altijd voorop in de strijd. Beroepsmatig is hij stratenmaker.

Natuurlijk is voetballen zijn grootste hobby en is vaak te vinden in de kantine
(hoort bij inventaris). In zijn proclamatierede pleitte hij voor het halen van meer punten door het 1e team in de 2e helft van de competitie en ontvingen een aantal personen van hem
de Orde in de Gouden Bal.
Kortom, carnavalvierende voetbalclub Heksenberg beleefde tot aan de kleine uurtjes weer een schitterend geslaagde “knotsgekke”-superavond.
(Tekst: Callie Steijaert/foto: Rijssemus Brunssum)