Deze website kunt u het beste bekijken met internet explorer


 
D'r Heksenbergse  Vasteloavends Verein 
 
 

 

 
 

 

 
 

Maurice I Beaujean 40e prinscarnaval in geschiedenis
“D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”

   
Vorige pagina
 

 

 

Sjpasseberg/Heksenberg kiest jonge ondernemer als prinscarnaval

 
 

Groot was afgelopen zaterdag 8 januari de verrassing toen “D’r Heksenbergse Vasteloavends  Verein”, domicilie hebbende in Heksenberg, c.q. Sjpasseberg, in een druk, kleurrijk, sfeervol en gezellig Sjpashoes (Gemeenschapshuis) Hei-Grindelweg haar nieuwe prinscarnaval 2011/2012 aan den volke presenteerde. Diverse bevriende carnavalsverenigingen, Maastrichts befaamde muziekkorps “de Kachelpiepers”, in kleinere bezetting orkest LIFT-OFF en Dj “Paul” (Heuts) waren hier, samen met alle aanwezige Sjpassebergers, mede getuige van. De actieve prinsencommissie,
bestaande uit president Ton van Schaaik, secretaris John Biancospino
en ere- en lid Edie Lenzen had, onder de strengste geheimhouding, weer zorg gedragen voor een prinselijke persoonlijkheid waar de “Verein” en Sjpasseberg al bij voorbaat trots op kan zijn. Want niemand minder als Maurice Beaujean, bovendien een jonge ondernemer, zal tot en met carnavalsdinsdag, dit jaar overigens pas op 8 maart, de scepter mogen zwaaien over alle Sjpassebergers en uiteraard voorop gaan in de totale “vasteloavendbeleving”. Maar de nieuwe heerser heeft nog een bijzondere aparte carnavalistische status in zijn kielzog. Hij is immers de 40e prins in
de geschiedenis van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”.
Een mijlpaal in de carnavalsviering van Sjpasseberg. Genoemde mijlpaal kwam dan ook duidelijk tot uiting tijdens de proclamatieavond. Wanneer
men in de regio spreekt over de “Verein” dan weet men dat het gaat om de mannen in de rode jasjes. Van deze vereniging maakt Maurice Beaujean,
als prins Maurice I nu dan ook deel van uit. De nieuwe heerser kennende
zal hij voor de “Verein” een grote prinselijke aanwinst zijn. Kortom, prins Maurice I hoeft zich de komende weken geen zorgen te maken.
Hij wordt, bijgestaan door zijn “Verein”, zeker gesteund door alle                                       (klik op de foto voor een vergroting)
Sjpassebergse “vasteloavendvierders”. Een prettige gewaarwording toch.


Prins Maurice l

De nieuwe 40e heerser is geboren op 28 mei 1971 en al meer dan 30 jaar woonachtig op de Heksenberg, c.q. Sjpasseberg. Zijn residentie is nu gelegen op de Roebroekweg, waar ook de optocht van Groeët Ghen Heij  doortrekt. Op basisschool St.Gerardus en het Delta College genoot hij onderwijs. Op 16 jarige leeftijd ging hij bij zijn onvergetelijke vader Balt in de drankenhandel mee werken. Vader Balt overleed helaas plotseling in 2003
en vanaf die tijd is Maurice een zelfstandige ondernemer.Tot aan zijn 18e levensjaar voetbalde hij bij RKVV Heksenberg en bezoekt steevast de wedstrijden van Roda JC (al ruim 25 jaar seizoenskaarthouder) en staat bij de (voetbal)-sportliefhebbers ook bekend met zijn kreet: Ivanhoe, nog uit de periode dat Roda JC op Kaalheide voetbalde. Belangrijk zijn ook zijn twee kinderen Lars (7) en Inge (5). Ook dart hij graag en vindt op vakantie gaan een ontspannen bezigheid.


Abdicatie                                                                                                                              
(klik op de foto voor een vergroting)

Voorafgaande aan de uitroeping, installatie en proclamatie van nieuwe prins Maurice Beaujean werd natuurlijk met grote weemoed afscheid genomen van de op dat moment regerende prins Bram l (Pluijmen). Hij kan immers bogen op een onvergetelijk jaar waarin hij zich met volle overgave heeft ingezet voor de gehele carnavalsviering in Sjpasseberg, voor wie hij ongetwijfeld een prinselijk voorbeeldfunctie is geweest, met ondersteuning van zijn toeverlaat partner Maureen Butink. Daar tornt niemand aan. Samen hebben zij het afgelopen jaar de ultieme prinselijke “vasteloavend”-klus tot een goed einde gebracht. Bram werd uiteraard ook opgenomen in de club van oad-prinse. Kortom, Sjpasseberg beleefde weer carnavallistische topavond.

(Tekst/foto,s proclamatie: Callie Steijaert)

 

Maurice l (Beaujean) stelt zich zelf even voor

De nieuw gekozen 40e Prins Carnaval Maurice Beaujean is beslist geen “vreemde eend” in Sjpasseberg e.o. Integendeel zelfs, want mede dank zij o.m. zijn drankenhandel ondernemersschap geniet de nieuwe heerser in de regio de nodige bekendheid. Hieronder stelt hij zich in het kort zelf even voor: 

“Ik ben Maurice Beaujean geboren 28 mei 1971 en al meer dan 30 jaar woonachtig op de Heksenberg, c.q. Sjpasseberg. De laatste jaren woon ik op de Roebroekweg, waar dus dan nu ook mijn prinselijke residentie is. Mijn schoolopleiding genoot ik uiteraard op basisschool St Gerardus Majella en heb bovendien het Delta College afgerond.
Vervolgens op 16 jarige leeftijd bij mijn onvergetelijke vader Balt in de drankenhandel mee gaan werken. Tot mijn 18 levensjaar gevoetbald bij de oranjeblauwe vereniging RKVV Heksenberg. Nadat ik gestopt ben met actief voetballen, niettemin altijd steunend lid gebleven.

Drankenhandel
Beroepshalve ben ik tot heden alleen actief in de drankenhandel, dit nadat mijn vader in 2003 plotseling overleed.
Ondanks alles heb ik toch nog tijd voor mijn hobby’s en wel darten in Café Casper Roebroekweg en bezoek steevast de wedstrijden van Roda JC, de geelzwarte club van het Zuiden. Bij laatstgenoemde vereniging ben ik al meer als 25 jaar seizoenskaarthouder.
Maar belangrijk voor mij zijn natuurlijk mijn twee schatten van kinderen, Lars (7 jaar) en Inge (5 jaar)..
Ook ga ik ga graag op vakantie, lekker ontspannen. Voor de drankenhandel
ben ik in de maanden februari en maart altijd druk in de weer voor het carnaval op zakelijk gebied. Maar gelukkig is er ook tijd om het carnaval  zeer zeker ook zelf goed te vieren.
Nu dus als jullie prinscarnaval”                                                                                                                     

 

Prins Maurice l,  ALAAF

 

 

Vorige pagina

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 01-jan-2013 02:55

 

© WebDesign 2010 GN System.  All rights reserved