Prins Patrick Rieke 3e

Door Patrick Rieke

Prins Patrick (Rieke) 3e - nieuwe heerser van D'r Heksenbergse Vasteloavends Verein.

Mag ik mij even voorstellen?

Eindelijk, na maanden vol ongeduld mag ik mij aan Sjpasseberg voorstellen, met een brede lach van oor tot oor als Prins Patrick de 3de.

Mijn naam is Patrick Rieke en ik ben 32 carnavalsseizoenen jong.
Geboren op de Heksenberg en getogen op Heerlerheide (Ghen Heij).
Zoon van Funs en Jeannette Rieke, broertje van Bernd Rieke.
Tien jaar samen en 1,5 jaar getrouwd met mijn vrouw Michelle Rieke-Balota, tevens opgegroeid op de Heksenberg.

Werkzaam bij Hermans Elsloo van de Kreeke waar ik tien jaar geleden gestart ben als betonreparateur en waar ik nu alweer 1,5 jaar met veel plezier aan de slag ben als uitvoerder.


In mijn vrije uren ben ik gemiddeld twee keer in de week te vinden in café Heksenberg, hier gooi ik met veel plezier samen met mijn dart team de pijltjes in het dartbord.

Zij moeten mij echter de komende weken even missen. Want de vasteloavend gaat nu even voor. Echter na het haringhappen ben ik weer terug en gooi ik de 180’ers hopelijk als nooit te voor.
Daarnaast elke voetbalwedstrijd als grensrechter actief bij het 1ste dameselftal van SV-Brunssum, waar ik met veel plezier de wedstrijden begeleid. Meerderheid van de dames in dit team zijn lid geweest bij de voetbalvereniging van RKVV-Heksenberg. De selectie van dit elftal zijn dan ook geen vreemde voor de Heksenberg.

Samen met mijn vrouw is toch wel mijn aller grootse hobby het reizen. Van prachtige zonvakanties (waaronder de Malediven, Sri-Lanka, Mexico en Curaçao) tot aan heerlijke skivakanties en fijne weekendjes weg. De wereld ontdekken vinden wij prachtig om te doen.

Het vieren van de vasteloavend is in huize Rieke er met de paplepel ingegoten. Met als voorbeeld mijn vader Funs Rieke de tweede (2001) en broer Bernd Rieke de eerste (2007), zij gingen mij beide voor als prins van de Sjpasseberg.
Ik ben in het verleden al een aantal jaar lid geweest van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein, adjudant geweest van Ralf Braeken (2005), Danny van Drongelen (2006) en Bernd Rieke (2007). En nu ben ik er weer, terug van weggeweest. Het voelt in ieder geval als feestelijk thuis komen.
Nu is het mijn beurt om op de Sjpasseberg met de scepter te zwaaien.
Hiervoor wil ik het prinsencomité maar ook zeer zeker mijn vrouw Michelle bij deze bedanken voor het vertrouwen, de adviezen en de begeleiding, maar zeer zeker voor de kans die zij mij hebben gegeven om met te scepter te mogen zwaaien op de Sjpasseberg.

Ik wil mijn schoonvader Michel Balota bedanken, voor het beschikbaar stellen van zijn huis op de Heksenberg als residentie.

Met dit jaar als verenigingsmotto: ‘’Op Sjpasseberg is alles paletti, mit glitter en confetti’’.
Wil ik daarnaast mijn motto overbrengen: ‘’Leef met een lach, en geniet van iedere dag’’.
Dat is wat ik namelijk iedere dag weer probeer te doen, te genieten met een lach van iedere dag. Dit ga ik dan ook zeker dit vasteloavendseizoen doen, genieten. Maar dit doe ik niet alleen.
Dit regeringsseizoen word ik namelijk bijgestaan door Henry Hagedoorn als adjudant.
Een goede vriend waar ik een bijzondere band mee heb en diverse raakvlakken.
Ook Henry is voor Sjpasseberg geen onbekende, hij ging mij voor als prins van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verrein (2016).
Daarnaast zijn wij teamgenoten binnen de dartverening van café Heksenberg.
Henry is dan ook zeker een adje voor de sfeer 🎼.
Bijzonder dat hij dit avontuur samen met mij wil ervaren en volmondig ja antwoordde op mijn vraag; of hij mijn adjudant wilde zijn.

Ik hoop dat ik mag rekenen op de steun en het vertrouwen van u allen en dat Sjpasseberg en de verein een super seizoen tegemoet mag gaan, die zeker gaat knallen.

Ik zou u allen willen uitnodigen om op 25 Januari in het Sjpashoes naar de receptie en het prinsenbal te komen. Dan kunt u mij als prins Patrick de 3de, de drager(s) van de Orde van Verdienste 2020 het bestuur van SGH, Drager van de grootorde van BCL Ton van Schaaik, en de jubilaris Andre Petit 1 x 11 en Patrick Kleijkers 2 x 11 komen feliciteren. 

Sjpasseberg Alaaf!

Prins Patrick III