D'r Heksenbergse  Vasteloavends Verein 
 
 

Oad-Prinse

 

 

 

Home pagina
Vorige pagina

 

 

 

 

 

Home pagina Vorige pagina

         Oad-prinse van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein

  

OAD - PRINSE BIJNA 3 X11 JAAR ACTIEFKlik op de foto voor een vergroting

 

Vierde d’r Verein in 2004 haar 3 x 11 jarig jubileum, in 2009 zijn de oad prinse ook 33 jaren actief.

In 1976 opperde mede - oprichter Sjaak van Asten om met de toenmalige oad prinse nog een maal het glas te heffen op het afgelopen carnavalsjaar en de aftredende prins. Dit vond dan plaats op de dag voorafgaand aan de abdicatie en de proclamatie van de nieuwe prins.

Deze dag is inmiddels uitgegroeid tot de traditionele “prinsjesdag”; nog steeds zijn dan alle actieve “oad–prinse” bijeen om het afscheid van de prins in te luiden.
Prinsjesdag is altijd de dag voorafgaand aan de proclamatie  en de dan aftredende prins is voor de laatste maal gastheer en bepaalt het reisdoel.
Prins Bernd I (Rieke), die kan terugzien op een geslaagd seizoen, zal al op zaterdag 10 november zijn Prinsjesdag beleven. Nu een afwijkend karakter- een komend kort seizoen met een vroegtijdige carnaval -  omdat onze nieuwe heerser al op 16 november 2007 wordt geproclameerd.

Een belangrijke rol is steeds weggelegd voor onze ambassadeur Leo Hamelers; hij vervulde ruim 22 jaar de rol van receptieleider, moelemeester en hij is en blijft ook beschermheer. 

De oad-prinse  worden als gezelschap aangevoerd door een commissie met premier Harrie van Asten ( als eerste prins), Wiel Nuij, Toon van Ham, Mario Vis (beursbewaarder) en Henk Butink. 

Ook in 2008 wordt er een SJPEETSJOPPE georganiseerd en wel op zondag 27 januari, aansluitend aan de KINGEROPTOCH.
De organisatie is in handen van de Verein en de oad prinse zijn dan te gast in het SJPASHOES. 

In 2009 willen de oad –prinse aandacht besteden aan het 33 jarig bestaan van het gezelschap. Omwille van deze organisatie zal een commissie extra cachet geven aan zowel het SJPEETSJOPPE van 15 februari 2009 alsook een feestelijke JUBILEUM avond op 14 november 2009.

De organisatie commissie bestaat dan uit: Premier Harrie van Asten, lustrumprins Jo Debie, Boy van Drongelen en Mario Vis (de beursbewaarder)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home pagina Van en Vuur 2017 Orde van Verdienste 2017 jeugdprins Bram l prinsmobiel 2017 Patrick II Orde van Verdiensten Nieuwe prins 2016 Prins 2016? Kinderoptocht geslaagd kinderoptocht 2015 Orde van Verdiensten 2015 Jeugdprinses Felicia l Jubileumprins 4x11 Van en Vuur 28 februari 2014 Edelweiss kampioen Renovatie speeltuin nieuws archief